Sparesort i Sverige

Hitta ditt favoritspa - 5 av de bästa och lyxigaste sparesorts i Sverige

Du behöver inte lämna Sverige för att få en mysig och lugn helg. Ta in på någon av dessa spahotell nedan för en riktig lyxweekend med vänner, partner eller familj. Unna er en helg på någon av dessa sparesorts.

1

Voltage Lounge, The Steam Hotel, Västerås 4,6 baserat på recensioner från Google

Detta hotell är skapat av ESS Group som även skapat två av Sveriges mest prisbelönta spa-och restorthotell. Här får du en unik spa-upplevelse med mix av varma pooler, musik, dofter, mat och kalla drinkar. Hotellet var förr Västerås 100-åriga ångkraftverk.

Fakta

Var: Ångkraftsvägen 14, Västerås (Map)

Behandlingar

Här erbjuds ett flertal olika spabehandlingar. Se mer här.

Prisexempel

Finns olika spapaket att boka, med pris från 1,345 kr/person. Inkl, övernattning, tvårättersmiddag, entré till pool club, gym & frukost. Läs mer här.

Dagsentré:

595 kr/person, inkl: Inträde till spa, lunch + alkoholfri dryck, lån av handduk, badrock och tofflor, tillgång till gym. Läs mer här.

Passar

Par, vänner och kollegor. Åk hit och njut av goda drinkar till bra musik

2

Japanska badet, Yasuragi 4,4 baserat på recensioner från Google

Detta sparesort har fått en del utmärkelser bland annat ”World luxury spa awards winner 2018” vilket man kan förstå då det är en klass för sig. Spat går i japansk anda, när du checkar in får du en ”Yukata” en japansk bomullsrock samt badkläder. Alla ska se likadana ut i syfte för att skapa enkelhet och minska sinnesintrycken. Det finns massvis med bad och bastur i olika teman. Kom som du är och bara njut helt enkelt.

Fakta

Var: Hamndalsvägen 6, Saltsjö-boo (Map)

Behandlingar

Här finns en mängd olika behandlingar att välja mellan. Se mer här.

Prisexempel

Finns spapaket att boka med olika prisklasser. Med pris från 1550 kr/person. Inkl, övernattning, japanska badet, frukt & te-buffé, frukost & middag. Läs mer här.

Dagsentré:

990 kr/person, inkl: Inträde till japanska badet, frukt- och te-buffé, lunch, träning, Yukata och badkläder att behålla. Läs mer här.

Passar

Par och vänner. Ett perfekt ställe för en spahelg för två, ta med din partner eller vän. Upplev en annan kultur, med japansk tvagning och bad. En spahelg man inte glömmer.

3

Salt Creek Spa, Ystad Saltsjöbad 4,5 baserat på recensioner från Google

På denna sparesort får du uppleva ett flertal spa- och basturitualer. Man är oftast i en grupp om max sex personer som får en guide under hela sparitualen. Spat är inspirerat av en tropisk regnskog, med de fyra grundelementen luft, eld, jord och vatten. Det ligger dessutom på Skånes vackra kust Österlen, bara det gör det värt ett besök och som snabbt gör det till ditt favoritspa.

Fakta

Var: Saltsjöbadsvägen 15, Ystad (Map)

Behandlingar

Finns flertal behandlingar att boka samt två olika sparitualer. Se här.

Prisexempel

Finns olika spapaket att boka, pris från: 1850 kr/person, inkl: övernattning, inträde till spa, behandling, trerättersmiddag och frukost. Läs mer här.

Dagsentré:

695 kr/person, inkl: Inträde till spa, ritualen ”The Creek spa experience”. Läs mer här.

Passar

Par, vänner och singlar. Detta mysiga spahotell i New port-stil är perfekt när ni vill komma hemifrån och lämna vardagen för en stund

4

The Retreat Club, Falkenberg Strandbad 4,4 baserat på recensioner från Google

Detta är ett sparesort i toppklass här får du en känsla av utomlands och semester. Spat har en stor inglasad pool-oas, där du kan avnjuta en drink i poolen, ligga och slappa på någon av alla mjuka relaxsängar intill poolen eller varför inte äta något gott. Missa inte heller deras sparitual ”Ivory” som är en guidad 2 timmars upplevelse inne i spat.

Fakta

Var: Havsbadsallén 2A, Falkenberg (Map)

Behandlingar

Falkenberg strandbad erbjuder massvis med olika behandlingar. Se behandlingar här.

Prisexempel

Finns olika spapaket att boka, pris från: 1495 kr/person inkl: övernattning, 5-rätters middag i KÖKET, entré till Retreat Club och frukost. Läs mer här.

Dagsentré:

595 kr/person, inkl: Entré till Retreat Club och en valfri rätt från deras meny. Läs mer här.

Passar

Par, vänner, familjen och kollegor. Oavsett vilka ni är som åker så kommer ni få en bra spaweekend. Känslan är beach club och utomlands, en spelupplevelse man inte vill missa

5

Sinnenas Spa, Ästad vingård 4,5 baserat på recensioner från Google

På denna sparesort får du dig en riktigt naturupplevelse då Sinnenas spa är ett utomhusspa. Där kan man bada badtunna under bar himmel, simma i kristallklart källvatten eller varför inte basta i världens enda undervattensbastu. Missa inte heller deras vingårdar med vinprovning eller restauranger med vällagad mat på säsongens bästa råvaror.

Fakta

Var: Ästad 10, Tvååker (Map)

Behandlingar

Ingen information hittas om spabehandlingar, men finns vinprovning att boka till.

Prisexempel

Olika spapaket finns att boka, pris från: 1580 kr/person inkl: övernattning på hotell med entré till spat, gårdsmenyn och frukost. Läs mer här.

Dagsentré:

345 kr/person inkl: Dagsentré till Sinnenas spa samt ett spakit (badrock, tofflor och handduk). Läs mer…

Passar

Familj, par och vänner. Hit kan ni åka året runt men ändå njuta av att vara utomhus i vacker natur